Hasznos tudnivalók

Felszállási lehetőségek, tájékoztató jelleggel!

A végleges indulási időpont az indulás előtti napokban megküldött részvételi jegyen szerepel majd.

Budapest – Hősök tere, 22:00

Székesfehérvár - M7 autópálya Shell benzinkút, 21:45

Siófok – Tesco parkoló, 21:45

Tata – Tatabánya: Lukoil benzinkút, 21: 45

( Az időbeni eltérések a vidéki felszállások miatt, s az eltérő útvonalak miatt lehetségesek!)

Hasznos tudnivalók

1Hogyan foglalhatok a Velencei Regattára?
A programra való jelentkezéshez csak kattintson a Foglalás menüpontra és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot. Kérjük, hogy adja meg az ott kért információkat pontosan! Az adatokat a szerződés megkötése miatt kell megadnia. Ügyintézőink felveszik Önökkel a kapcsolatot a regisztrációtól számított egy-két munkanapon belül.

FONTOS: a foglalásokat legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, indulás hetében 1 napig! Kérjük, hogy ez idő alatt rendezze a befizetését. Átutalás esetén ügyeljen arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a foglalás napján indítsa el az átutalást. Természetesen irodáinkban is mindig szívesen várjuk utasainkat! Irodáink elérhetőségeit és nyitvatartási idejét a Kapcsolat menüpont alatt érheti el. Jelentkezéskor, kérjük, adják meg a nevüket (ahogyan az úti okmányban szerepel), telefonszámukat (melyen az utazás során is elérhetőek), pontos lakcímüket (irányítószám, város, utca, házszám) e-mail címüket (melyet rendszeresen ellenőriznek), pontos születési dátumaikat (utaslisták és biztosítás miatt kérjük) és utastársaik nevét is.

FONTOS: a jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen csoportkísérőnk csak ezen tudja elérni Önöket. Kérjük, indulás előtt győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk külföldön is használható-e, automatikusan átáll a külföldi hálózatokra vagy manuálisan kell bekapcsolni. Autóbuszainkon mobiltelefonok töltésére nincs lehetőség! Ha van célszerű mobil töltőt magukkal hozni. Egyes éttermekben, bárokban a személyzet szívesen segít (ha van rá lehetőség) a telefonok töltésében, azonban ehhez kérik a saját telefonunk hálózati töltőjét.
2Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?
Utasaink az utazást teljes összegét:

- Banki átutalással, vagy
- Unicredit bankba történő befizetéssel, vagy
- Irodáinkban személyesen, készpénzben is be tudják fizetni az utazás árát.

FONTOS: úgy semmiképpen ne utaljanak, hogy munkatársunktól nem kaptak visszaigazolást a foglalásról!

Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, e-mailben elküldjük Önöknek foglalása dokumentumait:
- Utazási Szerződés
(Kérjük, figyelmesen nézzék át az adatokat, az időpontot és az úttípus leírását is!)
- Általános Szerződési Feltételeket
(Ezt foglaláskor is megtalálják az űrlap alján, vagy oldalunk jobb alsó részében.)
- Indulás előtt 1-3 nappal küldjük el Önöknek az utazáshoz szükséges „Részvételi jegyet” e-mailben. Kérjük, az ott megjelöltek szerint jelenjenek meg a kijelölt felszállási helyeken!
- Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti a csoportkísérő, ezért kérjük, ne felejtsék otthon. Amennyiben nincs módjuk kinyomtatni, úgy telefonon is bemutatható csoportkísérőinknek a kért dokumentum. Felhívjuk figyelmüket, hogy az azon található Ügyeleti telefonszám az Önök csoportkísérőjének elérhetőség az utazás során. Ezt mindenképpen írják fel maguknak!
3Milyen autóbuszokkal utazunk?
Irodánk minden esetben felsőkategóriás nyugati típusú, emeltszintű autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők, de nem mindig szélesíthetők.
A jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes autóbusz is.
4Kiválaszthatom a buszon a helyemet?
A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket indulás előtt néhány nappal tudjuk beosztani, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét. Célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az együtt utazók külön-külön foglalnak, nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy ugyanazon az autóbuszon és/vagy egymás közelében tudnak majd ülni. Emiatt javasoljuk, hogy amennyiben többen utaznak együtt, úgy egy foglalást készítsenek.
Fix ülőhelyek foglalására felár ellenében van csak lehetőség!
5Van a buszon WC?
Az új EU szabványoknak és előírásoknak megfelelően, a legújabb autóbuszokba már nem építenek be WC-t. Azokon a buszokon, ahol van még WC, kényelmi szempontok miatt (a WC közelében ülőknek kellemetlen), valamint technikai okok (a tartályok ürítése és fertőtlenítése speciális előírások szerint történik, s erre az út során nem nagyon van lehetőség) miatt, a mosdó nem használható.

3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz!
6Mit vigyek magammal az utazásra?
Nem érdemes sok mindent hozni, mert behajózást követően a buszokra csak este szállunk vissza. Célszerű gondolni arra is, hogy amire Velencében szükségünk van, egész nap magunkkal fogjuk vinni. Az autóbuszokra hozható párna és takaró, valamint olyan személyes tárgyak, melyek az Önök utazását megkönnyítik és kényelmesebbé teszik. Ezek természetesen fennhagyhatók az autóbuszon.

Az utazás során a buszon felejtett értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni! Kérjük, visszaérkezéskor mindenképpen alaposan ellenőrizzék, hogy semmit sem hagytak a buszon! Autóbuszaink akár már pár órával később újabb csoportokat szállíthatnak, így az elhagyott tárgyakat nem biztos, hogy meg fogjuk találni.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amennyiben csomagjuk nem fér el a kalaptartón vagy a felső poggyásztartóban, úgy kollégáink kérhetik a csomagok elhelyezését a csomagtérben. A buszon a folyosót szabadon kell hagyni, ott csomagok nem szállíthatóak!

Mivel a napot szabadtéren, sétával töltik a csoportok, így javasoljuk mindenképpen a kényelmes lábbelit. Bár a Regatta időpontjában általában jó idő van, de a hajókra történő felszállás és a leszállás is pallókon történik, melyek a tengervíztől csúszósakká válnak, így a magas sarkú cipők viselését nem ajánljuk! Érdemes elcsomagolni esernyőt vagy könnyű vízhatlan kabátot, felkészülve az esetleges esőzésre. Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt javasoljuk azért egy pulóver csomagolását is, főképp fázósabb Utasaink részére.
7Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?
A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

„Olaszországba beutazni érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal (ideiglenes, kártya formátumú személyi igazolvánnyal is) lehetséges.”

A friss információkat a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon tudják leellenőrizni.
8Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?
„A kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához.

Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendő lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges.

A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.

Múzeumok Velencében

San Marco 1,
30124 Venezia

Bejárat: Porta del Frumento, Piazzetta San Marco

Tel. +39 041 271-5911
Fax. +39 041 528-5028

Nyitva tartás:

November 1. – Március 25.
08:00-17:30 (Utolsó beléptetés: 16.30 órakor)
Március 26. – Október 31.
9:00-19:00 (Utolsó beléptetés: 18.00 órakor)
December 25-én és január 01-én zárva tart!

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 19,00 €
Kedvezményes jegy: 12,00 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
San Marco 52,
30124 Venezia

Bejárat: Piazza San Marco, Ala Napoleonica, Scalone monumentale

Tel. +39 041 240-5211
Fax. + 39 041 5200935

November 1. – Március 25.
10:00-17:00;

Március 26. – Október 31.
10:00-19:00

A jegypénztár egy órával előbb bezár;

December 25-én és január 01-én zárva tart!

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 19,00 €
Kedvezményes jegy: 12,00 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
Piazza S.Marco
30124 Venezia

Call center: +39 041 520-9070
Olasz idegenvezetés:
Minden nap, 12.00 órakor és 16.00 órakor

Angol nyelvű idegenvezetés:
Hétfő-szerda: 10.00 órakor és 11.00 órakor
Csütörtök – vasárnap: 14.00 órakor és 14.00 órakor

Francia nyelvű idegenvezetés:
Hétfő-szerda: 14.00 órakor és 15.00 órakor
Csütörtök – vasárnap: 10.00 órakor és 11.00 órakor

12 főtől külön kérésre fogadnak csoportokat különböző időpontokban is.

FIGYELEM!!!

A toronyban a terek meglehetősen szűkösek, a szinteket szűk és meredek lépcsők kötik össze. Emiatt nem ajánlott a torony látogatása azok számára, akik klausztrofóbiától és szédüléstől szenvednek, szívpanasszal vagy érrendszeri panasszal élnek, továbbá várandós hölgyeknek sem ajánlott az óratorony látogatása. Gyermekek számára a látogatás 6 éves kortól ajánlott.

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 12,00 €
Kedvezményes jegy: 7,00 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
Dorsoduro 3136,
30123 Venezia

Tel/Fax. +39 041 241-0100

Április 1. – Október 31. 10:00-18:00;
Jegypénztár zárása: 17.00 órakor

November 1. – Március 31. 10:00-17:00
Jegypénztár zárása: 16.00 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 10,00 €
Kedvezményes jegy: 7,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
Santa Croce 1992,
30135 Venezia

Tel. +39 041 721-798

November 1. – Március 31. 10:00-16:00;
Jegypénztár zárása: 15.30 órakor

Április 1. – Október 31. 10:00-17:00
Jegypénztár zárása: 16.30 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 8,00 €
Kedvezményes jegy: 5,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
San Polo 2794,
30125 Venezia

Tel. +39 041 275-9325
Fax. +39 041 244-0081

November 1. – Március 31. 10:00-16:00;
Jegypénztár zárása: 15.30 órakor

Április 1. – Október 31. 10:00-17:00
Jegypénztár zárása: 16.30 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 5,00 €
Kedvezményes jegy: 3,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)

FIGYELEM!!!

Az arcukat elfedő személyek esetében a biztonsági személyzetnek fel kell fedni az arcot! A nagyobb méretű táskákat és hátizsákokat a múzeum kéri a csomagmegőrzőben elhelyezni! Belépéskor a kézitáskákat is ellenőrizhetik. A múzeum köszöni együttműködésüket!
Santa Croce 2076,
30135 Venezia

Tel. +39 041 721-127
Fax. +39 041 524-1075

Április 1. – Október 31. 10:00-18:00
Jegypénztár zárása: 17.00 órakor

November 1. – Március 31. 10:00-17:00
Jegypénztár zárása: 16.00 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 10,00 €
Kedvezményes jegy: 7,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
San Marco 3780,
30124 Venezia

Tel. +39 041 520-0995
Fax. +39 041 522-3088

Nyitva tartás: 10:00 - 18:00
Jegypénztár zárása: 17:00 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 12,00 €
Kedvezményes jegy: 10,00 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)

FIGYELEM!!!

Az arcukat elfedő személyek esetében a biztonsági személyzetnek fel kell fedni az arcot! A nagyobb méretű táskákat és hátizsákokat a múzeum kéri a csomagmegőrzőben elhelyezni! Belépéskor a kézitáskákat is ellenőrizhetik. A múzeum köszöni együttműködésüket!
Santa Croce 1730,
30135 Venezia

Tel. +39 041 275-0206
Fax. +39 041 721-000

Június 1 – Október 31. 10:00-18:00
Jegypénztár zárása: 17.00 órakor

November 1 – Május 31.
Kedd – Péntek: 09:00 – 17:00
Jegypénztár zárása: 16:00 órakor

Szombat – Vasárnap: 10:00-18:00
Jegypénztár zárása: 17:00 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 8,00 €
Kedvezményes jegy: 5,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
Fondamenta Giustinian 8,
30121 Murano

Tel. +39 041 527-4718
Fax. +39 041 527-5120

Április 1. – Október 31. 10:00-18:00
Jegypénztár zárása: 17.00 órakor

November 1. – Március 31. 10:00-17:00
Jegypénztár zárása: 16.00 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:

Felnőtt jegy: 10,00 €
Kedvezményes jegy: 7,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)
FIGYELEM!!! Az arcukat elfedő személyek esetében a biztonsági személyzetnek fel kell fedni az arcot! A nagyobb méretű táskákat és hátizsákokat a múzeum kéri a csomagmegőrzőben elhelyezni! Belépéskor a kézitáskákat is ellenőrizhetik. A múzeum köszöni együttműködésüket!
Piazza Galuppi 187,
30142 Burano

Tel. +39 041 730-034
Fax.+39 041 735-471

Április 1. – Október 31. 10:00-18:00
Jegypénztár zárása: 17.30 órakor

November 1. – Március 31. 10:00-17:00
Jegypénztár zárása: 16.30 órakor

Belépőjegyek tájékoztató jelleggel:
Felnőtt jegy: 5,00 €
Kedvezményes jegy: 3,50 € (6-14 éves korig, diák: 15-25 éves korig)

FIGYELEM!!!

Az arcukat elfedő személyek esetében a biztonsági személyzetnek fel kell fedni az arcot! A nagyobb méretű táskákat és hátizsákokat a múzeum kéri a csomagmegőrzőben elhelyezni! Belépéskor a kézitáskákat is ellenőrizhetik. A múzeum köszöni együttműködésüket!

Olaszországban a múzeumok általában december 25-én és január 01-én zárva tartanak!

IL MUSEUM PASS – Múzeum bérlet

Kombinált jegy, amely a következőkben felsorolt múzeumokra 6 hónapig érvényes, ez alatt az idő alatt minden múzeumban egyszeri belépésre jogosít:

Dózse Palota
Museo Correr
Museo Archeologico Nazionale
Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana
Ca’Rezzonico
Museo di Palazzo Mocenigo
Casa di Carlo Goldoni
Ca’Pesaro
Museo del Vetro di Murano
Museo del Merletto di Burano
Museo di Storia Naturale.

Felnőtt jegy a 11 múzeumra: 32,50 €
Kedvezményes jegy a 11 múzeumra: 26,40 €
Ingyenesség: 6 éves kor alatti gyermekeknek

A SZENT MÁRK TÉR MÚZEUMAI – 4 Múzeum látogatható a jeggyel

Dózse Palota
Museo Correr
Museo Archeologico
Biblioteca Marciana

Teljes ár jegy a 11 múzeumra: 20,40 €
Kedvezményes jegy a 11 múzeumra: 15,40 €
Ingyenesség: 6 éves kor alatti gyermekeknek

Palazzo Ducale – „Tour Itinerari Segreti” (Dózse Palota titkos útvonalai):

Felnőtt jegy: 24,40 € Kedvezményes jegy: 18,40 €
JAVASLAT:

A jegypénztároknál érdemes rákérdezni a családi belépőjegyekre, valamint az esetleges 65 év feletti látogatók kedvezményeire, melyek múzeumonként eltérőek lehetnek, s nem minden múzeum ad ilyen jellegű kedvezményes jegyeket.